Розділ Суспільство

Родинам загиблих військовослужбовців з Шепетівщини вручили державні нагороди

Автор 03 травня 2024, 18:15

Начальник Шепетівської районної військової адміністрації Олексій Глушаков вручив родинам загиблих військовослужбовців державні нагороди, які присвоєно Указами Президента України шістьом військовослужбовцям (посмертно).

Людські життя – страшна ціна української свободи… Щодня у боротьбі за наше теперішнє і майбутнє ми втрачаємо найкращих синів і доньок.

У найскладніші часи вони мужньо взяли до рук зброю, щоб захистити свою сім’ю, домівку та країну.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «Богдана Хмельницького ІІІ ступеня» нагороджено:

  • старшого лейтенанта КОЗЕНЮКА Миколу Володимировича

Орденом «За мужність ІІІ ступеня» нагороджено:

  • солдата СМОЛІЄВСЬКОГО Василя Васильовича.
  • солдата АНДРУСЕВИЧА Олексія Костянтиновича.
  • молодшого сержанта ОВЧАРУКА Юрія Олексійовича.
  • солдата ДЕРДА Ярослава Миколайовича.
  • молодшого сержанта СОКОЛЮКА Василя Петровича.

Також Президент України посмертно нагородив орденом «За мужність» III ступеня Мельника Юрія, уродженця села Довгалівка. Указ про присвоєння ордена Володимир Зеленський підписав 08 грудня 2023 року. Життя Героя трагічно обірвалося 13 жовтня 2022 року під Херсоном. На момент вбивства Юрію було всього 20 років.

Вчора, 2 травня, Ямпільський селищний голова Василь Кордонець разом із головою Шепетівської РВА Олексієм Глушаковим та старшим офіцером Шепетівського РТЦК та СП Олексієм Воробйовим вручили матері загиблого Захисника державну нагороду та висловили слова подяки за патріотизм, мужність і жертовність Героя.

Вони боролися за свободу, за можливість вільно жити на своїй землі.

Щирі співчуття усім родинам, які втратили рідних!

0
репостів
0
репостів