З нагоди Всесвітнього тижня імунізації медики завітали до переселенців

Автор 24 квітня 2024, 17:40

З нагоди Всесвітнього тижня імунізації 24 квітня фахівцями Шепетівський районний відділ ДУ «Хмельницький ОЦКПХ МОЗ» спільно з представниками КНП "Шепетівський міський центр ПМСД" було проведено просвітницькі заходи для внутрішньо-переміщених осіб.

Заходи відбувались на наступних локаціях:

  1. Місце тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб (гуртожитки №1, №2 ВСП «Шепетівський фаховий коледж ЗВО «Подільський державний університет»);
  2. Місце тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб - гуртожиток Шепетівського профліцею;
  3. Шепетівський професійний ліцей.

Метою акції було нагадати про важливість щеплень та роз’яснити людям як вакцини захищають організм від важких інфекційних хвороб не лише дітей, але і дорослих. Також була можливість отримати консультацію сімейного лікаря, визначити рівень цукру у крові, виміряти артеріальний тиск, вирахувати індекс маси тіла, протестуватися на вірусні гепатити та ВІЛ.

Спочатку фахівці відвідали гуртожитки ВСП «Шепетівський фаховий коледж ЗВО «Подільський державний університет». Працівники Шепетівського районного відділу нагадали, що важливо отримати усі необхідні щеплення не лише в дитячому віці, але і ревакцинації від дифтерії та правця кожні 10 років.

Надалі провели просвітницьку акцію в гуртожитку Шепетівського професійного ліцею. Принагідно до заходу, крім жителів гуртожитку, долучилися здобувачі освіти закладу.

У підсумку, в заходах взяли участь 107 осіб, серед яких розповсюджено брендовану продукцію центру та надано всю необхідну інформацію про профілактичні щеплення. Сімейний лікар КНП “Шепетівський міський центр ПМСД” оглянув 46 пацієнтів, рівень глюкози у крові виміряли 16 мешканцям. На гепатит В тестували 6 громадян, а на ВІЛ – 2. Рівень артеріального тиску виміряли 37 особам. Усім обстеженим надані необхідні медичні рекомендації.

За результатами проведеної акції вакцинуватися проти небезпечних інфекцій дифтерії та правцю виявили бажання 6 дорослих осіб.

Шепетівський районний відділ ДУ «Хмельницький ОЦКПХ МОЗ»

0
репостів
0
репостів